Helló Magyarország!
...avagy akad valami előremutató dolog is a hazai biztosítási piacon?

Az előző bejegyzésemet követően érkezett egy kérés, hogy mutassak már olyan Magyarországon működő megoldást, ami kellően jövőbemutató, és jó példa lehet. Sokat nem kellett gondolkodnom, hogy mit is válasszak, mert van egy olyan működő termék, ami egyrészt megtestesíti azt a hozzáállást, amiről úgy gondolom, hogy a jövője lehet a retail biztosítási megoldásoknak, másrészt egy jól használható, átgondolt, egyszerű és nem mellesleg fiatal célcsoportra jól belőtt applikáció, ahol a biztosítás csak egy kiegészítő szolgáltatás, az amúgy hasznos appban.

De kezdjük egy picit messzebbről a sztorit.

Melyik az a biztosító ma hazánkban, aki leginkább az idős ügyfelek számára ismert, neve alapján egy teljesen más szolgáltatási terület jut eszünkbe, és semmiképp sem gondolnánk elsőre a leginnovatívabbak egyikének? Ez nem más, mint a Magyar Posta Biztosító. Bevallom őszintén, én sem gondoltam rájuk eddig innovátorként, pedig a jelei már korábban megvoltak. Ők voltak például az elsők, akik mertek kísérletezni a telematikával CASCO terméküknél, ami eleve mutatta jövőbemutató gondolkodásukat. Aztán valahogy csak nem sikerült igazán lemosni magukról a posta jelentette megbélyegzést, ami inkább negatív az utóbbi időben a köztudatban. Sokan ugyanis az elkallódó levelekre, a ki nem vitt küldeményekre, a sorban állásra asszociálnak még róluk is, pedig ez tényleg egy másik cég. Ahol úgy tűnik előre tekintenek, hisz nemrégiben beköszöntek.

Helló!

Annyi bőrt húztak már le erről a szóról, hogy talán sokan fel sem figyeltek rá, de tavaly ősszel létrejött egy új brand, ami mögött a Magyar Posta Biztosító áll (ügyesen megszerezték amúgy a hello.hu domaint is). Úgy tűnik felismerték, hogy a fiatalokat könnyebb megtalálni egy fiatalos márkanévvel, akár úgy, hogy maga a biztosító teljesen a háttérbe vonul, és jól eldugva az applikáció mélyén lehet csupán felfedezni. Ez a felismerés már önmagában dícséretes, pláne úgy, hogy ha már így alakult, még tovább gondolták a dolgot. Lássuk, hogy mi az, ami miatt azt mondom, az ilyen megoldásoké a jövő.

bicycle_phone.png

Hasznos szolgáltatás, és csak mellesleg biztosítás

A Helló brand első terméke, amivel a piacra léptek a Helló Bringás app, ami egy kerékpárosoknak készített hasznos kis alkalmazás. Lehet rajta szervízt keresni, illetve a bringázással a megtett kilométerek alapján kedvezményekhez jutni. Ráadásul össze lehet szinkronizálni az egyéb tracking alkalmazásokkal, így ha valaki pl bringázáskor a Strava applikációját használja az útjai mentésére, ugyan úgy gyűjtheti a kilométereket a Helló Bringás kedvezményekért is. Ja, és csak úgy mellesleg lehet biztosítást is kötni. Balesetbiztosítást a bringázás idejére, felelősségbiztosítást, ha véletlen elvinnénk egy parkoló autó tükrét kerékpározás közben, illetve biztosítani lehet a kétkerekűnket is. Mindezt ráadásul egy teljesen egyszerű, gyakorlatilag 2-3 perc alatt végigvihető folyamattal, minimális adatbevitellel, és persze barátságos díjakkal. 

Tehát a Magyar Posta Biztosító nem csak egy egyszerű terméket fejlesztett, hanem csináltatott egy jól használható, hasznos appot a kerékpárosoknak. Amiben talán biztosítást is fognak kötni. De miért ne kötnének? Elvégre jó áron van, és tényleg hasznos, jó kis piktogramos, könnyen értelmezhető leírásokkal. Szóval hajrá bringások, kössetek biztosítást is!

Hogy egyébként kockáztatott-e a Posta Biztosító? Igen. Elvégre látva a profi appot, és vélelmezve hogy a saját folyamatait is alakítani kellett, valószínű nem keveset költött el fejlesztésre, valamint a brand felépítésére. Hogy megéri-e? Majd kiderül. De a próbát szerintem mindenképp megérte, és ha csak megszondázza a piacot egy ilyen megoldással, már abból rengeteg tapasztalatot szerezhet. Arról nem is beszélve, hogy egyébként valószínűleg semmilyen lehetősége nem lenne elérni ezt a fiatal ügyfélkört a Posta hivatalokon keresztül, ahol jellemzően az egyéb termékeit értékesítik. 

Én személy szerint mindenképp örülök, hogy van valaki a hazai piacon, aki próbál előre menekülni.

hello_bringas_mockup.png

A bejegyzés trackback címe:

https://insurtech.blog.hu/api/trackback/id/tr6513647058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Insurtech

A blogon a biztosítások, biztosítók jövőjével foglalkozom. Összegyűjtöm azokat a megoldásokat, amik meghatározhatják ennek a szektornak és a benne dolgozóknak a jövőbeli mindennapjait.

Friss topikok

süti beállítások módosítása